CDA Logo

CDA RUCPHEN

NIEUWSBERICHTEN

Heel Rucphen Fleurig en Kleurig

We maken gemeente Rucphen fleurig en kleurig met wild bloemenmengsel!!

CDA Rucphen heeft groen hoog in het vaandel staan. Daar willen we graag samen met u uitvoering aan geven.


Helpt u ook mee?


Wildbloemenmengsel - 1- en meerjarig

Dit wildbloemenmengsel zorgt snel voor een schitterend, kleurrijk bloementapijt in uw tuin. Het mengsel bevat diverse planten met een heerlijke geur welke vlinders en andere nuttige insecten aantrekken in uw omgeving. Uitzaaiadvies is 2 gram per vierkante meter en de wildbloemenmengsels zijn in verschillende verpakkingmaten te verkrijgen.

Bestaand uit 1- en meerjarige bloemen. De hoogte van de bloemen van dit mengsel variëren van 20-100 centimeter. Wildbloemenweiden blijven over het algemeen 3 jaar lang soortenrijk.

Eigenschappen

checkmark Creëer een kleurrijk bloementapijt

checkmark Geschikt voor alle grondsoorten

checkmark Diverse 1- en meerjarige bloemen

checkmark Bijzondere aantrekkingskracht op vlinders en nuttige insecten

checkmark Maar liefst 62 bloemsoorten!

Hoe en wanneer zaai ik een wildbloemenmengsel?

Dit mengsel kan worden gestrooid vanaf maart t/m oktober. De plantzaadjes zullen pas ontkiemen wanneer dit het beste uitkomt. Laat de natuur rustig haar werk doen!

Het begint bij de bodem...

Het zaaien van de wildbloemenmengsel is vergelijkbaar met het zaaien van graszaad. Het is van belang dat u eerst de bodem bewerkt. Dus eerst de onkruiden en andere ongeregeldheden verwijderen en vervolgens de bodem omspitten, ploegen of opnieuw frezen. Hierna de grond egaliseren met bijvoorbeeld een rechte hark.

Wanneer de bodem bewerkt is, is het tijd voor het zaaien van het wildbloemenzaad. Voor optimaal resultaat moet het wildbloemenmengsel licht uitgezaaid worden (2 gram per m²). Vervolgens zeer licht inharken en de bodem vochtig houden door het te bewateren.

Laatste Nieuws

CDA Rucphen

CDA Gemeente Rucphen Vinkenstraat 18 F
4711 JZ ST.WILLEBRORD.
CONTACT
heartenvelopeusercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram