CDA Logo

CDA RUCPHEN

NIEUWSBERICHTEN

Rucphen houdt vinger aan de pols bij ruimer vestigingsplan Breda Airport

BOSSCHENHOOFD/RUCPHEN - De gemeente Rucphen vreest dat de kantorenstrook naast het gemeentehuis moeilijker ingevuld wordt als buurgemeente Halderberge de vestigingsmogelijkheden op Airparc Seppe verruimd.

Wim van den Broek 28-10-20, 12:00 Bron: BN DeStem

Tot op heden mogen alleen luchtvaart gebonden bedrijven zich in de bedrijfsvleugel van Breda International Airport vestigen. Burgemeester en wethouders van Halderberge hebben Rucphen op 26 augustus een brief gestuurd met het verzoek het bestemmingsplan op de bedrijvenstrook naast het vliegveld te verruimen, zodat ook indirect aan luchtvaart gerelateerde bedrijven zich kunnen vestigen.

Bedrijven behouden

Het Halderbergse college geeft aan dat de mogelijkheden voor grotere bedrijven van defensie of uit de luchtvaartsector op het kleinere vliegveld te beperkt zijn ten opzichte van bijvoorbeeld Gilze-Rijen, Woensdrecht en Eindhoven. ,,Zowel Breda Airport als de regionale ontwikkelmaatschappij REWIN zien kansen voor het aantrekken van bedrijven van buiten de regio en behoud van bedrijven, die anders vertrekken.”

Het Rucphense CDA-fractielid Tosca Goorden vroeg naar het standpunt van haar gemeentebestuur in de mogelijke bestemmingsplanwijziging voor het Airparc. Het college heeft serieuze bedenkingen bij de plannen, maar alvorens protest aan te tekenen kiest ze ervoor eerst met Halderberge en het REWIN in gesprek te gaan. Mocht Halderberge het plan toch willen doorzetten, dan stelt Rucphen het plan in regionaal verband aan de kaak. 

Ontwikkeldag

Op 18 december komen de regionale gemeenten op een Ontwikkeldag bijeen. De plannen zijn voorgelegd aan de Regio West-Brabant en doorgestuurd naar de Commissie van Advies. Dat gebeurt bij plannen waarvan verwacht wordt dat er zienswijzen op komen. ,,Desgewenst kan ons college of de gemeenteraad een zienswijze indienen”, nodigt het college de politieke fracties in Rucphen uit eveneens alert te zijn op de voorgestelde bestemmingsplanwijziging.

Laatste Nieuws

CDA Rucphen

CDA Gemeente Rucphen
Achtmaalsebaan 17
4721 SM  SCHIJF
CONTACT
heartenvelopeusercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram